>Haşhaşlı Çörek Tarifi

>

Malzemeler;
1 kg un
1 çorba kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
Aldığı kadar ılık su
Tuz
Ezilmiş haşhaş
Sıvı yağ
1 adet yumurta
Yapılışı;Bir kase içerisinde mayayı ve şekeri ılık su ile eriterek 5 dakika kadar bekletin Ardından hamur kabına unu ve tuzu koyarak mayayı da ekleyin. Ilık su ile yumuşak bir hamur kıvamına gelene kadar yoğurun. Üzerini örterek mayalanmasını 1 saat bekleyin.
Hamurun mayası geldikten sonra hamuru 4 eşit parçaya bölün. Hamuru elinizle biraz genişleterek üzerine sıvı yağ dökün, haşhaşı üzerine yayın. Açmış olduğunuz hamuru 5 cm lik şeritler halinde kesin ve her şeriti rulo haline getirin. Yağlamış olduğunuz kelepçeli kalıba ruloları yerleştirin. Hamurun tamamını bu şekilde yaptıktan sonra üzerine yumurta sürerek. 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

This entry was posted in çörekler, hamur işleri, pratik tarifler, tarifler, tatlılar. Bookmark the permalink.

4 Responses to >Haşhaşlı Çörek Tarifi

  1. >ellerinize saglik! canim nasilda istiyorduuuuuuu! bu aksam firinim geliyor! ilk firsatta deneyecegim🙂

  2. >hadi bakalım yap ta bir güzel ye:)afiyet olsun canım:)

  3. >çok teşekküredrim, sizinde ellerinize sağlık, el işleride çok güzel, damacanalığı çok güzel yapmış anneniz onunda emeklerine sağlık diyorum. iyi akşamlar dilerim sevgiler.

  4. >teşekkürler çok sağolun

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s