>Berliner Tarifi

>

Berlinerin ne olduğunu çoğu insan bilir.Bilmeyenler içinse Almanlara özgü hamur işinden yapılan içinden marmelat çıkan bir tatlıdır.Tadı enfes….Bu tada alışkınım orada doğdum ve bizim evde en çok yenilen tatlıdır.Oradayken her salı sabahı minik pastane arabaları geçer…Her taraf mis gibi Berliner kokardı…Bizde kaçırmaz alırdık.En sevdiğim ise içinde vişne marmelatı olanları…Sizlerde evde bu güzelim Berlinerleri yapmak isterseniz hala Almanya’da olan Halamdan tarifini almıştım daha önce yaptım çok güzel oluyor aynısı gibi diyebilirim.Sizlere de tarifini vermek istiyorum…


Malzemeler;
1 kg un
125 gr. margarin
1 su bardağı süt
3 yumurta
1 çay bardağı şeker
2 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 su bardağı ılık su
Pudra şekeri
Vişne marmelatı yada reçeli


Yapılışı; Ilık su,maya,süt ve şekeri bir kapta karıştırıp 1 saat bekletin.Yumurta,tuz,margarin ve unu büyükçe bir kaba alıp ortasına da mayalı karışımı dökün iyice yoğurun.Üstünü örtüp kabarmasını bekleyin.Kabartıktan sonra bezelere bölün üstünü örtüp tekrar kabarmasını bekleyin.İsterseniz o bezelerden yapın yada benim gibi o bezeleri merdane yardımyla açın kalpli kurabiye kalıbı ile şekil çıkartın ve sıvıyağda kızartın..Kızartma işlemi bittikten sonra soğumasını beklemeden krema sıkma aparatıyla içine marmelatınızı doldurun.En son üzerine pudra şekeri serpin.AFİYET OLSUN…

This entry was posted in hamur işleri, pastalar, pratik tarifler, tatlılar. Bookmark the permalink.

2 Responses to >Berliner Tarifi

  1. Syhn says:

    >ben nerde tarifini görsem denerim.. yani deneyeceğim ;)çokmseverim😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s