>LİMONLU CHEESECAKE…….

>

Malzemeler;

      Tabanı;
1,5 paket yulaflı bisküvi
100 gr teremyağ

       İçi;
200 gr krema peyniri
200 gr labne
200 gr krema
1 su bardağı şeker
3 yumurta
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı un
1 limon kabuğu rendesi
1/2 limon suyu

     Üzeri için;
1/2 su bardağı limon suyu
1+1/2 su bardağı su
3 tepeleme tatlı kaşığı mısır nişastası
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
1 su bardağı toz şeker

Yapılışı:
1)Kelepçeli kalıbınızın tabanını yağlı kağıtla kaplayın.Dışınıda alüminyum folyo ile kaplayın.
2) Bisküvileri rondodan geçirip un haline getirin.Teremyağı eriterek bisküvilerle karıştırıp harmanlayın.Kalıbınıza koyup iyice bastırın.
3)Peynirleri,kremayı,şekeri ve vanilyayı derin bir kapta iyice karıştırıp un ve yumurtaları ekleyin mikserin düşük hızında çırpın.En son limon suyunu ve limon kabuğu rendesini ekleyip biraz çırpın.Kalıba dökün.
4)Kalıbınızı içi su dolu olan bir tepsiye oturtun.Önceden ısıtılmış 175’c de kenarları hafif kızarana kadar pişirin.Fırını kapatın içinden çıkarmadan 2 saat bekletin.
5)Üzeri için olan bütün malzemeleri pişirebileceğiniz bir kaba koyup kaynayana kadar karıştırın.Ve sıcakken üzerine döküp soğutun.Daha sonra buzdolabına koyup 1 gün bekletin.AFİYET OLSUN…..

This entry was posted in kekler, pratik tarifler, tatlılar. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s