>Gül Tatlısı Tarifi

>

Sizlerle harika bir tarif daha paylaşacağım;Gül tatlısı…Yapımı oldukça basit,lezzetli,hafif bir tatlı…

Malzemeler;
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı erimiş margarin
1 su bardağı yoğurt
2 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

-Şerbeti-
6 su barağı şeker
5 su bardağı su

Yapılışı;Tüm malzemeler ile hamur yapılır.Hamur merdane yardımı ile 3 cm kalınlığında açılır.Çay bardağı ile yuvarlaklar kesilir.5 adet yuvarlak birbirlerine değecek şekilde kaydırılarak dizilir.Ve rulo yapılır.Ortadan 2’ye kesilir.Kesik yerler tepsiye gelecek şekilde tepsiye dizilir.Pembe renk alana kadar fırında pişirilir.Şerbeti de kaynatıp,ılıtacağız.Ardından ılık olan tatlının üzerine şerbeti dökeceğiz.Yani kısaca tatlı ve şerbet ılık olacak.

NOT:Gül tatlımızın rengini kırmızı yapmak istersek eğer çay kaşığının ucu ile hamura kırmızı gıda boyası katabiliriz.Eğer güllerin nasıl yapıldığını anlayamayan olduysa (şahsen ben ilk yaptığımda becerememiştim) bu amblemden yola çıkabilir:)

This entry was posted in tatlılar. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s