>Muzlu Lokum Tarifi

>

Malzemeler:

1 kg süt
9 yemek kaşığı toz şeker
7 yemek kaşığı un
150 gr margarin
1 paket vanilya
3-4 adet muz
1 su bardağı hindistan cevizi

Yapılışı:
1)Süt,toz şeker ve unu ocakta karıştırarak koyu muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.Ve ocaktan indirin.
2)1-2 dk sonra margarini ve vanilyayı ekleyip mikserle 10 dk hızlı devirde çırpın.
3)Islatılmış fırın tepsisine muhallebiyi yayın.Bir gece buzdolabında bekletin.
4)20 parça olacak şekilde (4*5 adet) kesin.Her bir parçayı elinize alıp içine muz dilimi koyarak rulo şeklinde sarın.Hindistan cevizine bulayın.Ve servis tabağına dizin.AFİYET OLSUN…..

NOT:Yapılışı biraz zahmetli ama tadı uğraştığınıza değiyor.

This entry was posted in tatlılar. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s